Blog

Minden ami árnyékolás

Tekintse meg cégünk

Blog

munkáink
Rólunk, árnyékolástechnika

Ami nem csak irodákban mutat jól: szalagfüggöny tippek otthonra

2017. 08. 25. 09:28

Aszalagfüggönnyel – ahogy a rolettával, de még a reluxával is – sokszortalálkozunk Budapesten, elsősorban irodákban. Ez nem véletlen, hiszen nem csakköltséghatékonyak és praktikusak, de jól mutatnak nagyobb ablakfelületeken is.A szalagfüggönynek, rolettának és reluxának azonban számtalan más olyan előnyeis van, melyek nem csak az irodában, hanem az otthonunkban is nagyon jólkihasználhatóak. Ebben az írásunkban a szalagfüggönyökhöz adunk Önnek néhánytippet.

Hováérdemes tenni a szalagfüggönyt, illetve milyen praktikus feladatok megoldásáraképes a szalagfüggöny az otthonunkban?

-Térelválasztó. A szalagfüggöny nem csak az ablakokon mutat jól. Sokan élnek kislakásban, ahol a nappali és a hálószoba egy helyiségben van. Ez alapvetően nemzavaró, csak akkor, ha vendégünk érkezik, akiről nem szeretnénk, ha az ágyunkralátna. Ekkor a szalagfüggönyt egyszerűen elhúzzuk, esetleg résnyire nyitvahagyjuk, hogy a fényt átengedje.

-Színharmonizáló. Néha túl sok a szín egy térben, néha túl kevés. A szalagfüggönyök ma már hatalmas szín-és anyagválasztékban kaphatóak, ígysegítenek harmonizálni a tereket. Egy szalagfüggönynek nem muszáj egyetlen mintából készülnie, lehet akár minden csík más.

- Kis helyigényű.Ha csak egy karnisnak van hely, a szalagfüggöny akkor is képes megoldani mind asötétítés, mind az árnyékolás feladatát.

- Konvektorvagy radiátor fölé. A szalagfüggöny mérete tökéletesen igazítható -bármilyen belmagasság esetén - úgy, hogy eltakarja az ablakot, mégseforrósodjon fel a fűtőtesttől.

-Gyermekszobába. A kisgyermekek, totyogók szeretik rángatni a függönyt, ezzelpedig szörnyű balesetek veszélyének teszik ki magukat. A szalagfüggönyelkészíthető egyedi magasságban is, így a kicsinyünk nem éri el.

- Ha kellis függöny, meg nem is. Sokan szeretik például a verandát, vagy apanoráma-ablakos nappalit. Ezeket a helyiségeket általában úgy tájolják, hogy akíváncsiskodók ne lássanak be, a lakók pedig szabadon élvezhessék a kilátást.Itt csak addig van szükség árnyékolásra, ameddig már-már zavaróan besüt a nap,esetleg tv-t néznek. A szalagfüggöny pedig itt is bármikor könnyedén el- ésvisszahúzható, anélkül, hogy gyűrődne vagy koszolódna, illetve zsúfolt, zavaróhatást keltene.

-Ablakpucolást megkönnyíteni. Az ablaktisztítás első lépése a függöny leszedése.Ezt sokan létráról, székről vagy fellépőről próbálják megoldani. Akinek viszonttériszonya van, vagy kisgyermekei vannak, ott ez sokkal bonyolultabb lehet.Feltenni pedig még rosszabb a függönyt, hiszen figyelni kell, hogy egyenleteslegyen az elosztás a csipeszek között. A szalagfüggönyt az ablakpucoláshoz semkell levenni, így rengeteg idő és kellemetlenség megspórolható.

- Ha nemszeretnek vasalni. Még egy plusz pont a szalagfüggönynek, amiért az igencsakidegölő függönymosástól, és függönyvasalástól is megkímélik a háztartást.

Láthatjuktehát, hogy ezeket a ma még alternatívnak számító árnyékolási megoldásokat,mint például a szalagfüggöny, milyen sokféleképpen lehet felhasználni. Ne idegenkedjentőle, hiszen akár reluxát, akár rolettát, akár szalagfüggönyt választ budapestiotthonába, biztosan elégedett lesz annak új, praktikus és kreatív arculatával,valamint rengeteg kellemetlenségtől is megszabadul.