Blog

Minden ami árnyékolás

Tekintse meg cégünk

Blog

munkáink
Rólunk, árnyékolástechnika

Amit a reluxa tisztításáról tudni kell

2017. 10. 16. 14:54

Ha látott már elkoszolódott bútorkárpitot, barnára porosodott csipkefüggönyt, akkor tudja jól, hogy a legszebb bútor, a legelegánsabb lakberendezési tárgy is sokat veszít valós és esztétikai értékéből, ha nincs tisztán tartva. Ráadásul az elhanyagolt környezet elriasztja a vendégeket, az ügyfeleket, hiszen mindenki ápolt, harmonikus környezetben szereti eltölteni a szabadidejét, vagy intézni napi ügyeit.

Nem csoda tehát, hogy a reluxa tisztítása is sokak figyelmét felkelti, hiszen ez a függöny típus nagyon elterjedt, szinte minden második, harmadik otthonban vagy irodában megtalálható. Népszerűsége részben annak köszönhető, hogy a reluxa árak még mindig rendkívül kedvezőek, ugyanakkor egy reluxa sokoldalú, ügyesen képes szabályozni a beérkező fény mennyiségét, erősségét, sőt még az irányát is a forgatópálcák megfelelő beállításával. Akár vidéki, akár Budapesten lévő otthonába szeretne reluxát vásárolni, cégünknél igen jó ár-érték arányban különböző méretű és anyagú reluxák választhatók bukó és nyíló ablakokra egyaránt, akár fényvédelemre, akár belső térelválasztás céljából.

Sokoldalúsága mellett az egyetlen hátránya, hogy ezt is tisztán kell tartani, ha meg akarjuk őrizni tartósságát és szépségét. Szerencsére azonban a reluxa tisztítása egyszerű dolog, ráadásul több segédeszköz használatával történhet. A legelterjedtebb a portalanító kefe vagy ecset használata. Sokan az ecsetre esküsznek, melynek finom sörtéivel a legapróbb zugokból is kiseperhetők a megtapadt porszemek. Történhet azonban a portalanítás egy erre a célra gyártott porszívófejjel is, így a feladat csupán a lamellák megfelelő beállítása, a többit a porszívó elvégzi. Ajánlható a puha, tiszta portörlő ruhával végzett portörlés is, de tiszta pamutkesztyűvel is végig lehet simítani a lamellákat, a végeredmény pedig önmagáért beszél.

Háztartási boltokban kapható az úgy nevezett lamella tisztító nyeles kefe, amelyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki, de sokan használnak mikroszálas reluxa tisztító keféket, melyek szintén szakboltokban kaphatók többféle változatban és árban.

Ha portalanítás után esetleges egyéb szennyeződéseket is el kell távolítani, erre a célra mosószeres langyos vízzel történő lemosás javasolt óvatosan, hogy a lamellák ne sérüljenek, ne törjenek meg. Végül érdemes puha papírtörlővel áttörölni a lemezeket, hogy újabb porszemek ne tapadjanak meg a reluxa felületén.

Hogy mikor szükséges elvégezni ezeket a műveleteket, az attól függ, milyen piszkos a reluxa. Sajnos napjainkban olyan nagy mértékű a környezet szennyeződése, hogy az óhatatlanul is nyomot hagy a lakás vagy iroda belsőin. Heti egy alkalommal áldásos megtisztítani reluxáinkat, hogy ne kelljen szembesülni egy nagyobb mértékű elkoszolódással. Csak a javára válhat a lakásnak vagy irodának, ha a lamellák csillognak a tisztaságtól, amint átengedik a nap melengető sugarait.

Egy valamire azonban ügyeljen. Soha ne használjon súrolószert vagy súroló szivacsot, mert azzal kárt tehet a reluxa anyagában. Szakembereink szerint is mind a műanyag, mind a fából, bambuszból, alumíniumból készült reluxák felületei rendszeres, kímélő ápolást igényelnek.