Blog

Minden ami árnyékolás

Tekintse meg cégünk

Blog

munkáink
Rólunk, árnyékolástechnika

Ezt soha ne tegye a szalagfüggönyével!

2017. 10. 16. 14:55

Egyszalagfüggöny nagyon praktikus, sokoldalú és mégis egyszerű megoldás azárnyékolásra. Hiszen olyan helyekre is "kiskapu" lehet, ahová ahagyományos függöny nem alkalmas.

Egyedilegméretezhető, emiatt különleges alakú és formájú ablakokhoz is megfelelő. Sokesetben jöhet jól, hogy a függönnyel és a rolettával ellentétben, a szélességeis könnyedén állítható. A szalagok szöge is szabályozható, így lehetséges némitermészetes fényt beengedni a helyiségekbe úgy, hogy közben nem lehet belátni.Így az utcára néző, nagyobb ablakos irodahelyiségekbe, vagy földszintilakásokba is tökéletes választás. Modern kialakításának köszönhetőenfiatalosan, divatosan berendezett lakásokba és irodákba is illik. Nem kellegyetlen színnel beérnie: a szalagfüggöny rengeteg színben, és akár különlegesmintázatban is megvásárolható, így dekorációs célokra is használhatja. Aszalagfüggöny minden unalmas, szürke helyiséget képes feldobni, képes új színtvinni a mindennapi rutin tevékenységek monotonitásába. A szalagfüggöny árakmégis nagyon barátiak, akár Budapesten, akár vidéken keres ilyen megoldást.

Aszalagfüggöny tehát egy kitűnő árnyékoló, mely rendkívül sok igényt elégíthetki. Azt is el kell mondanunk azonban, hogy a szalagfüggöny tisztítására,kezelésére és tárolására is érdemes kicsit jobban odafigyelni annak érdekében,hogy az élmény sokáig felemelő maradhasson. Aki a függönyhöz szokott, annaknémiképpen át kell szokni a szalagfüggönyre, nem csak a használatára, hanem akarbantartására is.

Jó hír,hogy a szalagfüggöny némiképpen kevésbé koszolódik, mint a hagyományos függöny,hiszen nem magát a függönyt húzzuk ki és be rendszeresen, hanem csak az erre acélra használatos mozgató rudat. A szalagfüggöny mozgató rúd könnyedéntisztítható mosogatószeres vízzel, vagy szivaccsal. Ablakpucoláskor érdemes aszalagfüggönyt minél jobban kihúzni, esetleg levenni, ha lehetőségünk nyílikrá. Így minél jobban meg tudjuk védeni az ablaktisztító szerekkifröcssenésétől, illetve az ablakok teljes kinyitása során keletkező huzattól.

Festéskor,felújításkor vagy ablakcsere esetén a szalagfüggönyt természetesen le kellszedni! Ekkor érdemes ügyelni arra, hogy a szalagfüggönyt ne gyűrje össze, nehajtogassa, hanem fektesse le, például egy ágyra, esetleg a padlóra, ha annak atisztán tartása megoldható! Esetleg, ha az kényelmesebb, felakaszthatja addigegy másik ablakra is. A lényeg, hogy maradjon kifeszítve, az eredetiállapotában! Óvakodjon attól, hogy valaki véletlenül is rálépjen, hiszen csúnyabaleset lehet belőle, valamint a szalagfüggöny is tönkremegy!

Aszalagfüggönyt nem szabad mosógépben mosni, még kímélő fokozaton sem! Egy melegvizes, szivacsos áttörlés tökéletesen megfelel tisztítás gyanánt, hiszen aszalagfüggönyök speciális vízlepergető réteggel vannak ellátva. Úgy kelltisztítani, mintha a viaszos vászon terítőnket tisztítanánk, törölve, óvva avédőréteget! Ha úgy érzi, extrém mértékben elszennyeződött a szalagfüggönye,inkább bízza szakemberre a tisztítást, nehogy tönkremenjen szeretett árnyékolója!

Meglátja,ha odafigyel a szalagfüggönyére, hű társa lesz a mindennapokban, és nagyonfogja szeretni! A szalagfüggönyök tisztításáról és karbantartásáról is bátrankérdezze kollégáinkat, nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek, ígybiztosan tudnak Önnek segíteni!