Blog

Minden ami árnyékolás

Tekintse meg cégünk

Blog

munkáink
Rólunk, árnyékolástechnika

Roletta: Hogyan tudja feldobni a rolettáját?

2017. 10. 20. 17:10

Nem véletlen, hogy a roletta egyre divatosabb árnyékolási eszköz már Budapesten is.Egyszerű, de nagyszerű, könnyen szállítható, könnyen felszerelhető, olcsó megoldás, mely egyszerre számos funkciót képes betölteni. Egyrészt kiválóan árnyékol: nem engedi beszivárogni a tűző nap melegét az életterünkbe. Másrészt,ugyanígy az otthonunk intimitását is segít megőrizni azzal, hogy nem engedi láttatni azt a külvilág számára.

A roletta különösen praktikus a kicsi, budapesti lakások számára, ahol túl sok helyet foglalna el egy vastag, súlyos, nehezen kezelhető redőny, vagy ehhez hasonló,hagyományosnak tekinthető árnyékolási megoldás. Sok helyen nincs is szükség a teljes takarásra, hiszen például a lakótömbök magas emeleti lakásaiba sokszor nem is lehet belátni. A tűző napsugarakat azonban érdemes megszűrni, illetve a komfortérzetünk érdekében estére árnyékolni. Ugyanígy irodaházak esetén: nincs mit eltakarni, de a nap belesüthet itt is a monitorokba, illetve egy vetítéses előadás esetén zavaró lehet. A roletta tehát a budapesti modern épületek ideális kiegészítője, hasznos segítője, és díszítője is egyben.

A rolettában az a jó, a redőnnyel és más hagyományos árnyékolási megoldásokkal ellentétben, hogy sokkal inkább feldobható és variálható. Nem kell, hogy egyetlen színt válasszon az egész lakásba, lehet akár minden szobában másmilyen, és ezeket akár bármikor meg is változtathatja. A roletta ugyanis rengetegféle színben és mintázattal kapható.

Kedve szerintbármilyen apró kis dekorációs elemmel kiegészítheti: ráakaszthatja például akislánya által készített gyöngysorokat, vagy mindenféle ünnepi dekorációt, azévszaknak megfelelően, így nem kell mindig ugyanazt néznie. Természetesen arolettákat könnyedén cserélgetheti is, akár rendszeresen, ezzel szintén némiváltozatosságot nyerve.

A roletta további előnye, hogy olyan helyeken is alkalmazható, ahová nem fér el egyhagyományos függöny, például fűtőtest fölé, vagy egyéb speciális, nehezen elérhető helyekre. A roletta szinte minden lakás stílusába képes illeszkedni,így az önébe is.

Bátran variálhatja különböző dekorációs- és sötétítőfüggönyökkel is, kedve szerint: a rolettát fogja úgyis gyakrabban le-fel mozgatni, így a gyönyörű sötétítő függönye sokkal később fog elkopni, elhasználódni vagy elszennyeződni.Egy sötétítőfüggöny segítségével elérheti azt a hagyományos „függöny-hatást”,amely miatt sokan nehezen állnak rá a függöny helyett az alternatív árnyékolási megoldásokra.

Akár szalagfüggönnyel is kombinálható a roletta, így aztán, ha akarja, akár a szivárvány összes színe beköltözhet akár a saját szobába, akár a gyermeke szobájába, de például óvodákba vagy játszóházakba is ideális lehet.

A függönnyel, szalagfüggönnyel párosítva elérhető egy speciális, dupla árnyékolás, mely nem csak rendkívül mutatós, de nagyon praktikus is. Ez esetben nem kell olyan rolettát választania, mely teljesen beárnyékolja a tereit, így nem kell egész nap sötétségben élnie. A teljesebb árnyékolást megteszi majd a függöny, finomabb hatást pedig a szalagfüggönnyel tud elérni, amennyiben az lesz szükséges.

Láthatja tehát, hogy a roletta nem csak nagyszerű árnyékoló, de kiváló dekoráció is.Válassza ön is bátran, biztosan felfrissíti az ön lakását is!