Blog

Minden ami árnyékolás

Tekintse meg cégünk

Blog

munkáink
Rólunk, árnyékolástechnika

Milyen a jó reluxa?
5 fontos szempont

2017. 08. 04. 15:02

A lakberendezés és lakásdekoráció egyik vissza-visszatérő, eldönthetetlennek tűnő kérdése, hogy ablakaink árnyékolásához redőnyt, vagy inkább reluxát használjunk. Az internetet böngészve, ezer és ezer érvet találunk úgy a reluxa, mint a redőny mellet, vagy épp ellenük voksolókból, tehát a döntésünkben nem sokat fognak segíteni a különböző fórumokon folytatott szópárbajok sem. A választásban valószínűleg mi, szakemberek sem tudnánk segítséget nyújtani, hiszen szavazatunkkal csupán plusz egy voksot tennénk valamelyik tábor álláspontja mellé.

Azt viszont biztosan tudjuk, hogy reluxa vásárlása esetén mely szempontokat érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy olyan reluxát vásároljunk, amely színben és méretben, stílusban, anyagban és élettartamban is megfeleljen a meghatározott igényeknek, és a lehető legjobban illeszkedjen az enteriőrhöz. Ezeket most öt rövid pontban foglaltuk össze.

1. Szín
Budapesten is egyre nagyobb teret hódít, és mindinkább közkedveltté válik a reluxa. Sok más előnye mellett sikerét leginkább gazdag színválasztékának köszönheti, amely lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen környezetbe harmonikusan olvadjon bele, legyen az a környezet akár egy modern stúdió-lakás, egy iroda, vagy egy mediterrán hangulatú, meleg otthon.

2. Méret
A reluxa egy másik áldásos tulajdonsága, hogy nem csupán kötött, de egészen egyedi méretben is megvásárolható, elkészíttethető. Természetesen ésszerű kereteken belül, de mind hosszát, mind szélességét könnyen és olcsón igazíthatjuk egyedibb igényeinknek megfelelően, és a lamellák szélességét is megválaszthatjuk.

3. Anyag
Napjainkban Budapesten sétálva, az ablakokra feltekintve az látható, hogy ma már nem csak irodaházak és panellakások árnyékolására használnak reluxát. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a modern alumínium lamellás reluxa megmunkálásának, kialakításának és széles színválasztékának köszönhetően, akár egy ódon bérház öreg ablakához is méltó árnyékoló lehet.

4. Stílus
Önmagában a reluxa egy stílus nélküli árnyékoló elem. Azonban anyagában és színében igényeinkhez alakítva, valamint méretében és beépítésében a környezethez formálva, egy stílusos, ízléses árnyékoló és dekorációs elemmé varázsolható, amely nem csak praktikus, de szép is.

5. Élettartam
Korunk reluxáinak lakkozását már beégetik, ezért nem fakulnak meg, mint régebben gyártott társaik. Az alumínium lamellák tartóssága pedig szakszerű, gondos használat mellett, szinte örök életre szól. A reluxa leggyengébb pontja a zsinór, amely tapasztalatok alapján, átlagos használat mellet, még így is legalább nyolc-tíz évig kitart, cseréje pedig gyors, egyszerű, és olcsó művelet.
Ha pedig figyelembe veszünk olyan egyéb előnyös tulajdonságokat is, mint például azt, hogy egy reluxát egyszerűbb takarítani, az ablakon kívül felszerelt redőnnyel ellentétben, vagy, hogy üvegpálcás reluxa esetén az ablakot nem kell megfúrni, és hogy reluxa épp úgy szerelhető normál, mint ferde vagy bukó ablakra is, talán nem is olyan nehéz a választás: reluxa, semmi más.